Страници

петък, 3 юни 2011 г.

Промяната

                Живеем във време, в което много хора се оплакват от различни неща, а само единици разбират, че решението е в промяната. Не можем да искаме различен живот и да очакваме, че ще го постигнем без промяна. Напоследък много се говори за позитивно мислене. Болшинството не разбират, че то привлича възможности, но всеки сам решава как да постъпи в появилата се ситуация. Ето един нагледен пример:
                Да кажем , че човек си пожелава да печели повече пари.  Минава време, той си го повтаря всеки ден, докато накрая губи голяма сума. От този момент нататък има два варианта, които различават успелите от неуспелите хора. В първия случай  човек  би се отчаял или разгневил, би си казал: "Ето това си докарах с моето позитивно мислене..." Реагирайки по този начин, слабият човек би се върнал към старото си мислене и неговото желание едва ли ще се изпълни. Във втория случай силният човек никога не би се изживявал като жертва. В такава ситуация той би се мобилизирал и единственото нещо, което би му минало през главата, е: "Добре,  а сега как да изляза от тази ситуация?" Обикновено порталът, който разделя силните от слабите, е някакво предизвикателство, което засяга най-болната  тема.
                Това е, което предизвикваме, и тук  личи колко непоклатими сме в желанието си. Примери за трудностите  по пътя на успели хора  има безброй.  Ако  знаем какво искаме, постепенно ни се разкриват неща , с които трябва да се справим, които трябва да ни научат на необходимото, за да сме достойни за желанието си.  Ако сме силни - приемаме изпитанието и продължаваме към целта. Слабият човек не знае какво иска. Той вижда, че е заобиколен от неща, които не харесва, но предпочита да играе ролята на жертва, да говори за тях, да получава съчувствие, да ги превръща в тема за разговор, безсилен  да намери друга. Тези негативи се превръщат в една доста практична част от живота му. Нормално е  егото  да се съпротивлява и оправдава в опитите си да запази  статуквото на  добре познатото “зло”.  Работата е там, че ако искаме да живеем в унисон със себе си ,  е необходимо да не допускаме мисли, които  ни пречат.  Само така можем да го постигнем,  почти мигновено. За жалост, хората рядко обръщат внимание на тези дребни, но толкова  важни и детайли от живота си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар