Страници

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Изначалната ни женственост...

 I част
Замислих се по темата, когато четох статия за кардиото. Последни проучвания установиха, че човек не може да отслабне естествено само в една част от тялото. Това е защото то е едно цяло и хаби енергия като такова, независимо коя зона натоварваме. И нормално...ако не беше така, ръката с която пишем трябваше да е видимо по-различна от другата (просто пример).
 По същия начин, когато имаме даден проблем, трябва да се погледнем като едно цяло и да установим какво не е в хармония. Често усещането ни за жена е нарушено и дори не си даваме сметка за това - водим прекалено "мъжки" живот, или пък се чувстваме беззащитни, зависими от хора и обстоятелства, не се харесваме, не се радваме достатъчно... От огромна важност е да сме щастливи и горди със себе си, да се щадим и обичаме, да се грижим за нашия баланс.
Първата ни задача е да сме напълно честни със себе си. Има неща, които човек не би споделил и с най-близкия си човек. В такива ситуации, колкото и наивно да е, можем да си поговорим с огледалото. Погледнете се, вземете лист и химикалка и напишете 3 неща, които харесвате и 3 неща, които искате да промените. Оградете вторите в сърчица или някаква весела форма. Просто вдига настроението. Скрийте листчето и си сложете ремайндър на телефона, да го погледнете след 1-2 месеца(не по-рано).След това се концентрирайте върху първите 3 и тотално забравете за другите. Да, трудно е, ще се присещате от време на време, но това не бива да ви плаши. Щом не размишлявате за тях, всичко е наред. Ако е нещо, което в момента лекувате, приемайте медикаментите чисто рутинно. Те могат да си вършат работата и без вашите съмнения, дали действат или не. През това време, дайте възможност на това което харесвате да разцъфти във вас. То постепенно ще започне да лекува нещата, които не са в хармония.
 Всичко е въпрос на фокусиране върху приятните неща. Направете си маникюр, или си купете рокля в любимите цветове - цветотерапията е доста известен метод за лечение. Истината е, че щом радва окото, значи е полезно за вас. Намерете място стед природа, където да походите боси, да развеете косите си на някой каменист, морски бряг, или да потопите краката си в планинско поточе. Ще се изненадате с колко енергия ще ви зареди майката природа. Ако нямате време и възможност, тогава си го представете, важното е да почувствате преживяването вътре в себе си. Усмихвайте се пред огледалото! Спортувайте и се радвайте на движението, защото то е живот! Колкото повече се "глезим", толкова повече тялото ни свиква с позитивните емоции. Така, бавно и сигурно, те започват да доминират в живота ни. Не е въпрос на късмет или обстоятелства. Просто ние взимаме твърдото решение да се погрижим за себе си. Щом позитивните емоции започнат да доминират над негативните, тогава ще започнете да усещате и промените във вашето тяло. Няма да стане от 2-3 пъти. Трябва да се глезите всеки ден. Водете си дневник  - "Как си доставих удоволствие днес?"Ако не друго, поне е забавно :)

  На този етап, проблемните сфери от ежедневието остават. Най- ефективното отношение към тях  е максимално игнориране. Опитайте да положите усилие, макар и за седмица. Ако не ви харесва, винаги можете да се върнете към стария си светоглед...

Няма коментари:

Публикуване на коментар